"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Reisisadama naabrusse tuleb kolm uut tänavat (0)
18. august 2008

Kesklinnas asuvate Tuukri tn 1, 1a ja 1b kruntide ja lähiala detailplaneeringuga tekkivad uued tänavad saavad nimeks Lüüsi, Madalmaa ja Poldri tänav.
Uutele tänavatele nimede andmisel arvestas linna nimekomisjon, et tegemist on alaga, mis veel üsna hiljuti oli merepõhi ning alles sajand tagasi meenutas Madalmaid. Seetõttu kutsuti seda madalat ja vesist piirkonda ka Uus-Hollandiks.
Kuna Tuukri tänav on olnud ajalooliselt Hollandi tänav, siis leiti, et siin võiks kasutada Hollandi ja Madalmaadega seotud temaatikat ning pakuti uute tänavanimedena välja Lüüsi (lüüs on tehniline rajatis, mille kaudu laev sõidab ühelt veetasemelt teisele), Madalmaa ja Poldri (polder on allpool mere- või naaberveekogu pinda olev tammistatud maa-ala).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.