"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Taasiseseisvumise aastapäeva tähistamine Tallinnas (0)
18. august 2008

20. augustil möödub taas 17 aastat päevast, mil Toompeal hääletati Eesti riigi iseseisvuse taastamise poolt. Tallinna linn tähistab aastapäeva mitmete üritustega, milles saavad osaleda kõik pealinlased ja linnakülalised.

20.08 kl 10.00 Meenutusminutid Toompeal 20. augusti mälestuskivi juures.

kl 12.00 – 17.00 Lasteala „Teadmiste õu“ Tammsaare pargis. Teadmiste õu on tulvil põnevaid teadusega seotud tegevusi ja katseid. Ohutustelgis jagatakse lastele mitmesugust ohutusalast teavet, eriti seoses peatselt algava kooliga. Päevajuhi Venno Loosaare juhendamisel viiakse läbi palju erinevaid mänge. Samuti paigaldatakse alale Juku Mängumaa batuut ja telk ning Skyjump-iga saab teha võimsa taevalennu.  Õnneloos ja veel palju põnevat …
kl 15.00 Kontsert „Klassika hitid“ Raekoja platsil. Kõlavad klassikalise muusika kõige tuntumad lood noorte sümfooniaorkestri esituses. Kava juhivad Märt Avandi ja Ott Sepp. Esineb Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester, dirigent Jüri-Ruut Kangur.

Üritused toimuvad tasuta

19.08 – 20.08 Öölaulupidu „Märkamisaeg“. Öölaulupeole registreerus 132 koori, kokku üle 3000 lauljaga. Teiste hulgas on nimekirjas enamus meie üliõpilaskoore, Rahvusmeeskoor, Ellerhein, Noorus, ETV tütarlaste- ja noortekoor, samuti «Koorilahingus» rahva lemmikuks tõusnud Suisapäisa Türilt. Kaugemalt tulijad on Euroopa Eestlaste Koor ja Belgia eestlaste kammerkoor «Beene». (Tallinna Lauluväljakul)

21.08 kl 11.00; 22.08 kl 10.00 Taasiseseisvumispäeva tähistamine Tallinnas Toompea lossis, rahvusvaheline konverents “Riikliku iseseisvuse taastamine parlamentaarsel teel 1990-1992”. Korraldab 20. Augusti Klubi (moodustus neist Eesti Ülemnõukogu liikmetest, kes hääletasid 20. augustil 1991. a Eesti riigi iseseisvuse taastamise poolt.) Konverentsi neljal istungil käsitletakse kõiki aktuaalseid teemasid Eesti iseseisvuse taastamisel. Pärast avamist ja tervitusi peab I istungil „Eesti valikud“ põhiettekande Rein Järlik. II istungi teemaks on „Õigusbaasi loomine Eesti riigi taastamiseks“ ja peaettekandjaks on tolleaegne EV Ülemnõukogu esimees Arnold Rüütel.

Teisel päeval kell 10.00 III istung teemal „Majandussüsteemi radikaalne muutmine – uue majandusruumi valik“, põhiettekandja on Tiit Madelt. Konverentsi viimase istungi teemaks on „Ülemnõukogu tegevus rahvusvaheliste suhete loojana“ ja peaettekandjaks Ülo Nugis. Lisaks põhiettekannetele rida teisi huvitavaid ettekandeid ja sõnavõtte nii Eestist kui välismaalt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.