"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Ametiühingud nõuavad ametnikele streigiõigust (0)
25. august 2008

Eesti Ametiühingute Keskliit (EAKL) saatis justiitsminister Rein Langile kirja, kus rõhutab vajadust tühistada viivituseta avalike teenistujate absoluutne streigikeeld.
EAKL meenutas, et Rahvusvahelise Tööorganisatsiooni (ILO) haldusnõukogu rahuldas juunis EAKLi kaebuse Eesti vabariigi vastu seoses riigiteenistujate totaalse streigikeeluga.
Otsuses toonitati, et ILO ootab Eestilt kiiret tegutsemist, sealhulgas kehtivate seaduste muutmist lõpetamaks olukorda, kus riigiteenistujad on ilma jäetud streigiõigusest kui töötajate üldtunnustatud põhiõigusest.
Ametiühingud lisasid, et streigikeelu tühistamist on aastaid püütud siduda uue avaliku teenistuse seaduse eelnõuga, mille valmimise ja menetlemise aeg on aga pidevalt lükkunud ebamäärasesse tulevikku.
“See on otsitud ettekääne, mis on mõeldud avalikkuse eksitamiseks,” ütles EAKLi esimees Harri Taliga. “Venitades streigiõiguse andmisega avalikele teenistujatele, tunnistab Eesti riik, et on vilets tööandja ja tal on põhjust karta oma palgalisi.” (BNS)

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.