"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Ettevõtjad ei taha reklaami eest maksta (0)
25. august 2008

Linnale tekitavad muret mitmed ettevõtted, kes reklaamivad oma ettevõtte nime ja logo väljaspool oma kinnistut.
Reklaamimaksumääruse kohaselt ei maksustata reklaamimaksuga ettevõtte või selle omaniku logo või nimega lippe, mida eksponeeritakse kinnisasjal, kus ettevõte või selle omanik tegutseb.
Tallinna Ettevõtlusameti reklaamimaksu osakonna juhataja Tiia-Liis Jürgensoni sõnul ettevõtted tavaliselt reageerivad ja teevad muudatused, kui neilt seda nõutakse. „Samas on hulk ettevõtteid, kes lihtsalt eiravad nõudmisi ega maksa mingisugust reklaamimaksu,“ nendib Jürgenson.
Probleeme on ka nende reklaamidega, mis on paigutatud liiga tee äärde ja segavad liiklust. „Reklaamikandjad ei tohi asuda teele lähemal kui kaks-kolm meetrit ning võimalusel mitte kõnniteel,“ ütles Jürgenson.
Leidub ka ettevõtteid, kes on asendanud oma reklaamid liiklusmärkidega. „Nende näol on tegemist suurte reklaamtahvlitega,“ selgitas Jürgenson.
Veel ühe suure probleemina võib nimetada mobiilseid konstruktsioone, mille eest ei taheta üldse reklaamimaksu  tasuda.
Igaüks võib teha ettevõtlusametisse kaebuse, kui ta märkab linnas reklaame, mis segavad liiklust või rikuvad linna heakorda. Selleks tuleb helistada telefonil 640 4433 või saata e-mail aadressil Liis.jyrgenson@tallinnlv.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.