"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Maamaksu tõusu vastased said kohtus lüüa (0)
25. august 2008

Koduomanikke esindava Eesti omanike keskliidu (EOKL) ning maksumaksjate liidu toel Tallinna halduskohtusse pöördunud Paap Kõlari kaebus maamaksuteate vaidlustamise kohta jäeti rahuldamata.
EOKL ja Kõlar kinnitavad, et kaebavad otsuse kindlasti edasi. EOKLi peasekretär Taavi Madiberk ütles, et nad ei nõustu kohtu argumendiga, nagu ei riivaks 11 000-kroonine maamaks Nõmmel asuva eramu eest Paap Kõlari põhiseaduslikku omandiõigust.
“Arvame, et otsus on tuginenud liiga palju isiku maksevõimelisuse printsiibile. Kohus leidis, et kuna Paap Kõlari näol on tegemist keskmisest tunduvalt kõrgema sissetulekuga isikuga, siis 11 000-kroonine maamaks ei sunni teda enda omandist loobuma,” ütles Madiberk.
Tema sõnul on selline argument asjakohatu, sest tekib küsimus, kust tõmmata piir.
Tallinna halduskohtule on esitatud kokku üheksa kaebust maamaksuteate vaidlustamise kohta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.