"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
6 küsimust (0)
01. september 2008

Rein Raud, TLÜ rektor

Rein Raud, TLÜ rektor

1. Mida soovite algaval õppeaastal kindlasti ära teha?
Sel aastal peaksime jõudma valmis ülikooli n-ö seadusandliku baasi korrastamisega, millest suurem hulk on küll eelnevate aastate jooksul juba ära tehtud. Alustame suuremate ehituste ettevalmistusi, mille tagajärjel uueneb pea täielikult ülikooli välisilme Narva mnt poolel, samuti on kavas põhjalikult reformida ülikooli kirjastuse tegevust, nii et sellest saaks arvestatav koht nii akadeemilisema kui populaarteaduslikuma kirjanduse väljaandmiseks. Plaane on veelgi, aga kui palju just algava aasta jooksul valmis saab, seda ei oska praegu muidugi veel öelda.

2. Mida soovite õppeaasta alguse puhul õppuritele?
Sama, mida alati – oma ala ja aineid valides mõelge sellele, mida tahate teada ja mõista ja ärge tehke oma otsuseid vaid pragmaatilistest kaalutlustest lähtuvalt. Osake väärtustada seda, mis lähedal, aga pange tähele ka kõike seda, mis eemal ja toimib teisiti.

3. Kas tallinlane on kultuurne ja haridust väärtustav inimene?
See sõltub tallinlasest. Kui vaadata, kui palju tõeliselt tasemel kultuurisündmusi siin toimub ja milline on tung kõrgkoolidesse ja ka täienduskoolitustele, siis tundub, et üha enam.

4. Kuidas erineb Tallinna üliõpilane Tartu omast?

Üldiselt on üliõpilane igal pool üliõpilane, kuid tundub, et Tallinnas on üliõpilased enam elukeerises sees ja ülikoolivälisele maailmale avatumad. Osalt võib-olla ka sellepärast, et meie üliõpilastest peavad paljud õpingute kõrvalt ka töötama.

5. Mis teeb tuju heaks?

Palju säravate silmadega uusi nägusid ülikooli koridoridel.

6. Mis tuju ära rikub?

Ärev olukord maailma poliitikas ja majanduses ning teadmine, et meie õnnestumine ei sõltu sellest, kui hästi või halvasti me ise oma tööd teeme.

7. Kui te ei oleks  professor, siis ilmselt kes?

See, kes praegu olen oma une arvelt võetud hetkedel – kirjanik. Aga mu järgmine romaan ilmub juba sel aastal, nii et üksjagu on mul õnnestunud seda ikkagi olla ka muust töökoormast hoolimata.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.