"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Hoolitse oma lemmiku eest! (0)
01. september 2008

Just suve lõpul täitub linn hüljatud koertest-kassidest, kes on tänavale visatud suvilatest linna tagasi saabunud inimeste poolt. Seetõttu püüab keskkonnaamet hakata juba koolieast alates inimestele selgitama nende kohustusi loomade ees.

Just suve lõpul täitub linn hüljatud koertest-kassidest, kes on tänavale visatud suvilatest linna tagasi saabunud inimeste poolt. Seetõttu püüab keskkonnaamet hakata juba koolieast alates inimestele selgitama nende kohustusi loomade ees.

Tallinna keskkonnaamet viib kuni 14. septembrini läbi kampaaniat «Hoolitse oma lemmiku eest». Ülemaailmsel koduloomade mälestuspäeval alanud kampaania üheks peateemaks on selgitustöö linlaste hulgas – et inimesed õpiksid järele mõtlema, enne kui looma võtavad ega hülgaks loomise nii kergekäeliselt.
„Hüljatud loomade arv kasvab hüppeliselt just sügisel,” lausub abilinnapea Denis Borodits. ”Paljud inimesed võtavad endale suve alguses suvilasse minnes lemmiku ja sügisel linna tulles jätavad ta lihtsalt maha.”

24 koolis loengud
Kampaania on seotud ka uuest aastast jõustuvate uute lemmikloomapidamise eeskirjadega. Seal on näiteks märgitud, kui mitu ruutmeetrit peab ühel kassil või koeral «elamispinda» olema, kui pikk peab olema ketikoera kett, kui väike tohib olla küülikupuur jne. See peab aitama inimestel mõista  juba enne looma võtmist, kas nad suudavad tagada lemmikule normaalse elu. Täpsed nõuded hõlbustavad ka kontrollijate tööd.
Nooremate klasside lastele on mõeldud rida loenguid, mille eesmärk on õpetada lapsi mõistma oma lemmiklooma ning tema eest õigesti hoolitsema.
Lastele selgitatakse ka, mis juhtub mahajäetud loomadega, kelle eest keegi ei hoolitse ja kes piiramatult paljunevad. Organisaatorid kinnitavad, et loengud tulevad huvitavad, ja klassides, mitte suurtes aulates, et saaks paremini suhelda. Tegemist on pilootprojektiga, igas linnaosas peetakse loenguid kahes eestikeelses ja ühes venekeelses koolis – kokku seega 24 õppeasutuses. Kui kõik läheb plaani järgi, siis hakkavad sellised üritused edaspidi toimuma kõigis Tallinna koolides.
Loomulikult kõneldakse ka lemmikloomade vaktsineerimisest ja kiipimisest.
Septembris räägitakse väga palju ka puhtuse pidamisest linnas. Iga koeraomanik peab vastutama, et tema lemmikust hunnikuid maha ei jääks.  Kampaaniale kulub miljon krooni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.