"Kriisiolukordades on igasugused naljamehed väga nõutud, sest nad aitavad ventiili lahedamaks keerata. Võim, iseäranis autoritaarne, kardab saada välja naerdud."

Hardi Volmer, muusik ja filmimees
Kultuuripealinna tegijad ootavad kiiksuga ideid (0)
01. september 2008

Euroopa kultuuripealinnaks saamist kureeriv SA Tallinn 2011 ärgitab nii kultuurikorraldajaid kui ka tavakodanikke mõtestama enda jaoks lahti kultuuri ja genereerima julgeid „kiiksuga“ ideid, mis võiksid kanda Eesti kultuurilist identiteeti 2011. aastal.
SA Tallinn 2011 soovib täita Euroopa kultuuripealinna programmi lennukate, „teistmoodi“ ideedel põhinevate sündmustega, et märkida aasta erilisust ning panna alus uuele kvaliteedile kultuuris.
„Kuigi aasta 2011 tundub olevat mägede taga, siis tegelikult niisuguste mahukate sündmuste planeerimine käibki mitu aastat ette,“ ütles SA Tallinn 2011 kommunikatsioonijuht Merilin Pärli. „Selleks, et näidata Euroopa kultuuripealinnana säravat ja julget programmi, tuleb ideedega tööle hakata juba nüüd. Usume, et head ideed on inimestel täitsa olemas, aga nüüd on aeg sahtlissekirjutamine lõpetada ja ideed publiku ette tuua. Tallinn 2011 programm võiks olla vaimne jõukatsumine eelkõige iseendaga,“ seletas ta.
Ettepanekuid saab esitada SA Tallinn 2011 kodulehe kaudu aadressil www.tallinn2011.ee Lihtne vorm eeldab oma idee lühikirjeldust.
Et kultuuriprogrammiga õigeaegselt valmis jõuda, peavad selle aasta lõpuks selguma suuremad sündmused, mida planeeritakse kokku 10-15. Järgmise aasta lõpuks peab paigas olema 75% programmist ning 2010. aasta kevadel on Euroopa kultuuripealinna aastakava üldjoontes paigas.
Euroopa kultuuripealinna ideekonkursile laekuvad ideed vaatab läbi SA Tallinn 2011 loomenõukogu, kuhu kuuluvad Soome Retretti kunstikeskuse direktor Anu Liivak, näitleja Taavi Eelmaa, Tallinna Ülikooli rektor Rein Raud, muusikaprodutsent Madis Kolk, ajakirjanik Andrei Hvostov, kirjanik Berk Vaher, filmikriitik Kristiina Davidjants ja SA Tallinn 2011 juhataja Mikko Fritze.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.