"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Mustamäel õitseb tehnoloogiameka (0)
01. september 2008

Viimase aja suurimad innovaatilised leiud ja lahendused nagu näiteks Skype, e-politsei, e-riik, e-valimised on pärit just ärilinnakust Tehnopol, mis asub Mustamäe mändide all.

Viimase aja suurimad innovaatilised leiud ja lahendused nagu näiteks Skype, e-politsei, e-riik, e-valimised on pärit just ärilinnakust Tehnopol, mis asub Mustamäe mändide all.
Üks ettevõte, keda võib nimetada äripargi muinasliikmeks on Cybernetica AS. Nemad on välja arendanud paljud e-rakendused nagu näiteks e-politsei, e-riik, e-valimised jne. „Cybernetica AS võib end uhkusega Tehnopoli muinasliikmeks pidada, sest oleme kohal olnud selle ajaarvamise algusest peale,“ ütles Cybernetica AS juhatuse liige Aivar Usk. „Kasutame Tehnopoli “pehmeid teenuseid”, millest peamine on juurdepääs meie valdkonda puudutavale informatsioonile,“ sõnas Usk.  „Samuti on palju abi kontaktüritustest ja ümarlaudadest, mis aitavad luua uusi kontakte välismaailmaga,“ täiendas Usk.
Ärilinnakus Tallinna Tehnoloogiapark Tehnopolis tegutseb täna juba ligi 140 ettevõtet ning Tallnna ülikool ja IT kolledž.
Äripark pakub ettevõtetele äriarendusteenuseid ning mugavaid asukohateenuseid.
Tallinna Tehnika ülikool ja IT  kolledž: ”Ärilinnak on ettevõtetele kasulik, sest koondab sarnaste ambitsioonide, eesmärkide ja potentsiaaliga ettevõtteid.” Tehnopoli turundusjuht Martin Goroško selgitab: „Lisaks loob sünergiat ja aitab kiirendada firma arengut.”
Tehnopoli turundusjuht Martin Goroško sõnul peab ta Tehnopoli ärilinnakuks. „Peame peale ülikoolide ka oma klientettevõtteid. Nii Tallinna kui Eesti majanduskeskkonnas oleme ainsana spetsialiseerunud teadmismahukate ettevõtete koostöö ja ärivõimaluste hoogustamisele. Keegi teine seda Eestis ei tee,“ nentis Goroško.
Liikmeks saavad hakata ettevõtted, kes on suunatud infotehnoloogiale ja küberneetikale.
Meile ei võeta ettevõtteid, kes tegelevad näiteks kinnisvara või jaekaubandusega,“ selgitas Goroško.
Äripark ootab oma kollektiivi ka tudengeid, kellele pakutakse nii praktika võimalusi kui ka tööd. „Ootame TTÜst kõikide erialade tudengeid,“ lisas Goroško.
Tule ettevõtete haudejaama
Tehnopol on aktiivne ka rahvusvaheliselt. „Oleme Eestis ainus tehnoloogiapark, mis kuulub Rahvusvahelisse Teadusparkide Assotsiatsiooni (IASP). Seoses sellega oleme aktiivsed ja tegevad rahvusvahelises parkide arenduse protsessis ning suudame pakkuda oma klientettevõtetele rahvusvahelisi koostöövõimalusi läbi teiste parkide või äriinkubaatorite,“ täiendas Goroško.
Lisaks asub pargis Eesti suurim äriinkubaator alustavatele ettevõtetele, kus täna tegutseb ligi 30 ettevõtet. Tehnopoli inkubaator pakub näiteks ärialustusteenuseid sh virtuaalset sekretäriteenust, samuti kaasaegseid kontorilahendusi koos igapäevaste tugiteenustega, spetsialiseeritud koolitusi, klubi jt teenuseid. Samuti on Tehnopolil suurepärane asukoht, mis soodustab äri käima lükkamist. Linnakus on ka sportimis- ja vabaajaveetmise võimalused jpm. „Inkubaatorist soovime oma konsultatsiooni ja nõustamisteenustega välja kasvatada ettevõtjaid, kes oleksid valmis oma teenuseid ja tooteid eksportima,“ ütles Goroško. Inkubatsiooniperioodi lõppedes asuvad ettevõtted reeglina tegutsema ärilinnakusse.

* * *
Küsi infot

Huvi korral saab Tehnopoli ärilinnakuga ühendust: tel 6 800 200, mob 5 6 800 200.
Inkubaatoriteenused:
Kui arvad, et Sul on hea äriidee või planeerid oma äri rajada, oled  teretulnud meiega kontakteeruma. Tel 6 838 000, mob 5 6 800 209.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.