"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Tiibeti Buddha-mungad Phiyangi kloostrist, ­Padjakontsert (0)
08. september 2008

Laupäeval, 13.09 kell 19 esinevad Estonia Kontserdisaalis Tiibeti Buddha-mungad Phiyangi kloostrist.
Drikung Kagyu koolkonna Vajra ehk Teemantvälgu tantsu ajalugu ulatub 13. sajandisse, mil kümnenda põlvena istus Drikungi troonil Nyer Gyedpa Dorje Gyalpo. Hilisemad ülemlaamad täiendasid seda kunsti ning tantsutraditsioon levis kõigisse kloostritesse üle Tiibeti. 15. sajandil Ladakhis asutatud Phiyangi kloostri tantsurituaal on eriti autentne ilma kaasaegsete või läänelike mõjudeta.
Tiibeti budistlikes kloostrites on kasutusel neli põhilist laulustiili, mis erinevad üksteisest hääle tekitamise viisi poolest. Laulda-retsiteerida võib tavalise häälega, ent enam on levinud ülimadal kurgulaul, mille puhul on kohati isegi keeruline uskuda, et tekitajaks on inimese hääleaparaat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.