"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Tule noorteööle väitlema ja trenni (0)
08. september 2008

12. septembril juba neljandat aastat toimuv tasuta üritustesari „Noorteöö“ üllatab sel korral väitluse, beatboxivõistluse ja sporditreeningutega.

12. septembril juba neljandat aastat toimuv tasuta üritustesari „Noorteöö“ üllatab sel korral väitluse, beatboxivõistluse ja sporditreeningutega.

Noorteöö projektijuht Robert Langi kinnitusel  avab üritus koolihooaja  ühel reede õhtul ja öösel aset leidvate populaarsete üritustega, mille eesmärk on pakkuda noortele tasuta ajaveetmise võimalusi ja seda ilma mõnuaineteta. „Propageerime mõtet, et reede õhtut võiks levinud viisist teistmoodi veeta,“ seletas Lang. „Minna näiteks pidutsemise asemel väitlema, ujuma või jõusaali. Ühelgi meie üritusel ei pakuta meelemürke, me rõhume meelemürgivabale ajaveetmisele.“
Juba traditsiooniks saanud ettevõtmistele on lisandunud uusi. „Kindlasti toimuvad iga-aastased üritused, mida me suurteks vaaladeks kutsume, nagu autokino, hiliste tundideni avatud  raamatukogud ja ujulad. Nendele on lisandunud veel üks vaal – kontsert Tammsaare pargis,“ ütles Lang.
Sel aastal toimub Tammsaare pargis Eesti Beatbox Battle 2008, kus selgitatakse välja Eesti parim beatboxer ehk suuga muusika tegija. Lisaks võistlejatele esinevad pealtvaatajatele Gorq Lana, 7N, OkYm Riim jpt.
Uudisena saab veel osaleda interaktiivsel väitluskoolitusel „Ööväitlus” Raekoja platsi Tudengimajas, kus nii eesti kui vene keelt kõnelevad noored saavad õppida veenmiskunsti Eesti Väitlusseltsi käe all. Üritusele registreerudes tuleb valida, kas noor soovib osaleda eesti- või venekeelsel koolitusel. Samuti pääseb õhtul klubisse Reval Sport jõusaali  või aeroobikasse, kus treener õpetab oma tervise ja välimuse eest õigesti ja mõjuvalt hoolitsema.
Algselt vaid Kesklinnas ja Lasnamäel toimunud Noorteöö on laienenud üle linna ja  Langi kinnitusel aasta-aastalt paremaks muutunud. „Programm on mitmekesisem, et pakkuda tegevust erinevate huvidega noortele. Osalejate arv on järjest kasvanud. Kui eelmisel aastal külastas üritust 4450 külastajat, siis eeldame väikest tõusu. Hea, kui sel aastal tuleks 5000 külastajat.“
Kõigi ürituste loend ja info nende kohta seisab aadressil www.noorteoo.ee. Samas saab registreerida end ka võistlustele, tasuta ujuma, väitlusele ja jõusaali.
„Noorteöö“ idee autor on volikogu aseesimees Tarmo Lausing, kes Tallinna delegatsiooni koosseisus 2004. aastal Hispaania pealinna Madridi külastas ja seal samalaadselt üritust nägi.
Noorteööd korraldab MTÜ Igiliikur ning finantseerivad Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Tallinna linnaosavalitsused, Hasartmängumaksu Nõukogu ning paljud mittetulundusühingud ja eraettevõtted.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.