"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Lätti sõitjad hoidugu A-viirushepatiidi eest (0)
15. september 2008

Läti Rahva Tervise Agentuuri (SVA) andmetel registreeriti Lätis 2008. a seitsme kuuga 401 A-viirushepatiidi haigusjuhtu (haigestumus 17,6 100 000 elaniku kohta). 2007. a oli haigestunute arv 15 (haigestumus 0,6 100 000 elaniku kohta).
Enamik 2008. a registreeritud haigusjuhtudest esines Riia linnas (324 haigusjuhtu), Riia rajoonis (41) ning Ogre rajoonis (10). Maikuus esines haiguspuhang ühes Riia restoranis, kus haigestus A-viirushepatiiti 44 inimest. Vähemalt 39 haigusjuhtu registreeriti süstivate narkomaanide seas. Läti Rahva Tervise Agentuur teavitas elanikkonda isikliku hügieeninõuete täitmise ja vaktsineerimise vajadusest.
2008. a kaheksa kuuga registreeriti Eestis viis A-viirushepatiidi haigusjuhtu, nendest kahel juhul nakatuti väljaspool Eestit (Marokos ning Lätis, seotud ülalmainitud haiguspuhanguga Riia restoranis). Septembri alguses lisandusid veel neli A-viirushepatiidi haigusjuhtu, mis on seotud reisimisega Lätti, Riiga.
2007. a registreeriti Eestis kokku 10 A-viirushepatiidi haigusjuhtu, neist kuuel juhul nakatuti väljaspool Eestit (Egiptuses – 3, Tuneesias – 1, Venemaal – 1 ja Kõrgõzstanis – 1).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.