"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Meediapeegel: Edgar Savisaar: Telekaamera näitab sageli vaid mu kinganinasid (0)
15. september 2008

Linnapea Edgar Savisaar andis oma blogis avalikkusele teada, et teda pole uudistesaate “Aktuaalse kaamera” otsesaatesse kutsutud vähemalt viimased viis aastat ja muudes uudistelõikudes näitab AK tihti ainult tema kinganinasid.

Linnapea Edgar Savisaar andis oma blogis avalikkusele teada, et teda pole uudistesaate “Aktuaalse kaamera” otsesaatesse kutsutud vähemalt viimased viis aastat ja muudes uudistelõikudes näitab AK tihti ainult tema kinganinasid.

“Tarmu Tammerk (Rahvusringhäälingu eetikanõunik – toim) kutsus vaimu pudelist välja,” lausus Savisaar, “kui ta väitis oma reedeses Vikerraadio meediatunnis, et mind on kutsutud paljudesse “Aktuaalse kaamera” uudistesse, aga olevat üldse ime, et ma seekord kutse vastu võtsin. Ent teatan Tammerkile, et keegi on auväärt rahvusringhäälingu nõunikku eksitanud. Annan kogu Eesti avalikkusele teada, et viimase viie aasta jooksul pole mind seni kordagi “Aktuaalse kaamera” otsesaatesse palutud.”
Savisaare sõnul on teda mõnikord küll kustutud hommikusse “Terevisiooni” saatesse.
“Sinna ma tõesti ei ole iga kord jõudnud, sest see aeg on minu jaoks liiga varajane ja niikuinii hommikuti on inimestel muudki teha kui poliitiku väljaütlemisi kuulata,” lisas Savisaar, kirjutades oma internetipäevikus ka sellest, et tihti telekaamera hoopis väldib teda.
“Kui mind AKs mõnel üritusel ongi näidatud, siis tavaliselt ainult minu kingi või mingit muud mitte äratuntavat kehaosa, et Savisaare pilk jumala pärast ekraanilt kellegi silmadesse ei tungiks,” lausus linnapea. “Tammerk väitis oma saates, et kui ma oleksin ajakirjandusele rohkem kättesaadav, ei peaks reporter ühes intervjuus minuga nii erinevaid teemasid käsitlema. Väidan vastupidi, mis tahes üritusel mulle ka ETV reporter pole ligi astunud, küsitakse minult kõike muud naljakat, aga mitte seda, mis parasjagu päevakorral, ning linna ja minu jaoks tähtis. Seetõttu oligi seekordne kutse sedavõrd jahmatav…”
Savisaar möönab, et Tammerk märkis muidugi õigesti, et uudisteankru Monika Tamla küsimused sisaldasid juba hinnangut ja olid kusagil mujal ette valmistatud. “Samas arvan, et Tammerk eetikanõunikuna pahandas selle tüdrukuga minu arust asjata,” märkis Savisaar. “Alati on õigem sõdida mitte tagajärjega, vaid põhjusega. Mõelge järele, miks olid selle tüdruku küsimustes just sellised hinnangud juba sisse kirjutatud.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.