"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Odavalt sportima! (0)
15. september 2008

Eelmisel nädalal helistas meile toimetusse lugeja, kes pahandas, et tema kodu lähedal oleva Järveotsa gümnaasiumi värskelt renoveeritud staadion olla linnaelanikele suletud. “See staadion on kui tsitadell,” lausus vanadaam. “Lapsed võiksid ju seal õhtuti tasuta sportida, sest spordiklubid on nii kallid.”
Tundsime muret, kas tõesti on Tallinna koolide staadionid seitsme luku ja riivi taga. Asja uurides selgus, et lugu pole õnneks nii hull. Järveotsa gümnaasiumi staadion on sportijatele avatud koguni nädalavahetustel ja ka koolipäevadel lausa hilisõhtuni välja. Ja ka tavalistele linlastele – kui tegu pole spordiklubiga – on koolide staadionide kasutamine täiesti tasuta.
Ent teemaga tegeledes selgus kahjuks hoopis see, et noored võiksid ise olla aktiivsemad liikujad, ehk staadionid on tihti vabadel aegadel tühjad. Tänapäeva noored veedavad ilmselt suure osa ajast hoopis arvuti taga või kaubanduskeskustes ning liikumine pole eriti au sees. Samas näitab noorte sportijate arv siiski tõusutrendi. Kui viis aastat tagasi oli Tallinnas ligi 11 000 spordiga tegelevat kuni 19aastast noort, siis tänavu on neid juba kaks korda rohkem ehk 22 000. Ent need on aktiivsed spordiharrastajad, kes käivad konkreetsetes spordiklubides trennis. Ent spordiga peaks tegelema igaüks, mitte vaid sportlikke saavutusi ihkav noor või täiskasvanu.
On selge, et külmemate ilmade saabudes on staadionil väheke külm. Ent ka koolide võimlad on linlastele avatud, ehkki seal tuleb maksta üüri ühe tunni eest keskmiselt kakssada krooni.
Lisaks võib muidugi kasutada kõiki muid linna spordirajatisi, mille hinnad eraasutustest kordades odavamad. Nõmme ujula, Tallinna spordihall, Kadaka spordihall ja palju muud paigad ootavad külastajaid. Näiteks kas või uus ja ilus Lasnamäe kergejõustikuhall võiks olla palju suurema täituvusega. Samuti on talvel üle linna avatud ka mitmed tervise- ja suusarajad, kus saab raha maksmata end vormi viia. Nii et linlane, kes ihkab lausa tasuta või odava raha eest sportida, see peaks täna mõne võimaluse ikka leidma.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.