"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Diagnostikakeskus võtab kasutusele tippaparaadi (0)
22. september 2008

15 aastat tagasi esimesena Balti riikides magnet-resonants-tomograafia uuringuid alustanud Tallinna Diagnostikakeskus tähistab oma sünnipäeva uue põlvkonna 3T magnettomograafi kasutuselevõtuga.
Diagnostikakeskuse juhi Agu Kivilo sõnul on tegu tippaparaadiga, mille 70sentimeetrise läbimõõduga patsienditunnel on seni Baltikumis ainus. “Uue tomograafiga saab uuringuid teha kõikidele, sh ka ülekaalulistele patsientidele ja väheneb klaustrofoobiline efekt, mis on eriti oluline laste uurimisel,” märkis Kivilo.
Magnettomograafi tehniline tase võimaldab diagnostikakeskusel osaleda ka rakendusliku tähtsusega teadusuuringutes.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.