"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Jätkub võitlus laste ­alkoholiprobleemidega (0)
22. september 2008

Et parandada alkoholiprobleemidega peredest pärit laste olukorda, otsustas Tallinn osa võtta Euroopa Komisjoni Rahvatervise Programmi sellesisulisest välisprojektist.
Projekti üldine eesmärk on vähendada ja ära hoida vanemate alkoholitarbimisest tingitud laste tervisekahjustusi ja koguda üle-euroopalist infot laste ja noorukite psüühilise ning füsioloogilise olukorra kohta alkoholiprobleemiga peredes.
Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul näitavad uurimused, et riskiperede lastel on suurem soodumus vaimsete häirete tekkeks ning suurenenud risk sattuda väärkohtlemise ohvriks. “Projekti raames viiakse riskiperedega töötavatele spetsialistidele läbi koolitusi, kus  spetsialistid saavad kasutada teiste riikide parimaid kogemusi,” rääkis Martinson.
Projektist võtab osa Tallinna Perekeskus, kes töötab otseselt projekti sihtrühmaga. Projekti kogumaksumus on 1,4 miljonit eurot ja Tallinna omafinantseering aastatel 2008–2010 on 75 104 krooni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.