"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Kalevipoja paadi sisse võiks pääseda pildistama (0)
22. september 2008

15. septembri Pealinn avaldas 6 küsimust Jüri Ennetile ja Enneti vastused. 6. küsimus: Mida oleks Tallinnale vaja? – Muidugi Tallinna lahte Kalevipoja kuju, aga soovitavalt sellist, kus ka jalad kuigivõrd välja paistaks. Ja rahva juurdepääsu kujule näiteks muuli mööda, et kuju muutuks omamoodi kultusobjektiks kas või abiellujatele, et omi pulmi tähistada nagu nüüd sageli Russalka juures või Keila-Joal.
Omalt poolt lisaksin juurde veel selle, et kujule oleks võimalik ka tõusta kas või paati, kust pildistada linna kaduvat kilukarbisiluetti, kauaaegset linna sümboolikat. Reklaamibuklettide Vana Toomast tavaturist ei saa ju kasutada – kõrgel ja kaugel. Aga lasta end pildistada Kalevipoja päästetud paadis – oleks juba midagi atraktiivset.
Muidugi õige on ka, et lausa põlvini rannavees, kust kesisemad kividki välja paistavad, oleks hargini vees Kalevipoeg natuke ebaloomulik. Et aga Kadrioru ja Maarjamäe ette lahte, kus kõik reisilaevad teevad pöörde sadamale, on midagi pildistamisväärset vaja, on iseenesest juba fakt. Olen ise seda kogenud, et tulles merelt, tahaks midagi nagu olulist objektiivi saada, nagu sajad teisedki, kellel kõigil on pisike digikas taskus muljete salvestamiseks, aga mida ei ole, seda ei ole. Tõesti oleks Kalevipojale ka pisut jalgu vaja, juurdepääsu ja kujule tõusmise võimalust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.