"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Nõuded alkoholimüügile võivad karmistuda (0)
22. september 2008

Tallinna volikogu aseesimees Tarmo Lausing soovitab anda linnale õiguse nõuda alkoholi müüvatelt kauplustelt üksnes arvutipõhise kassasüsteemi kasutamist.
Õiguskantsleri hinnangu kohaselt puudub praegu kohalikul omavalitsusel pädevus kehtestada kauplustele selliseid nõudeid, nagu olnuks Tallinnas kavandatud arvutipõhine kassasüsteem. Selle rakendamisel oleks kassaaparaat blokeerinud alkohoolse joogi müügitehingud keelatud kellaajal 22st kuni 10ni, samuti edastanud müüjale meeldetuletuse kontrollida ostja vanust.
Tarmo Lausing andis täna linnavolikogu menetlusse eelnõu, millega tehakse Vabariigi Valitsusele ettepanek muuta alkoholiseadust nii, et kohaliku omavalitsuse volikogu saaks õiguse reguleerida alkoholi jaemüüki oma haldusterritooriumil ka eelkirjeldatud meetmetega. “See muudatus aitaks ära hoida alkoholimüügi keelatud ajal, sealhulgas ka müüjate tahtmatuid seaduserikkumisi, mis võivad olla tingitud väsimusest,” põhjendas Lausing.
Kehtiva alkoholiseaduse alusel võib kohaliku omavalitsuse volikogu kehtestada alkohoolse joogi jaemüügile lisaks seaduses nimetatule sortimenti, müügikohti ja müügivormi puudutavaid kitsendusi. Reklaamiseaduse kohaselt võib linnavolikogu määratleda piirkonnad, kus alkoholi reklaam on keelatud, ja kehtestada nõuded välireklaamile.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.