"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
7 küsimust (0)
29. september 2008

Doris Kareva, luuletaja, SA UNESCO Eesti Rahvusliku Komisjoni peasekretär

1. Milles seisneb teie töö UNESCOS?
UNESCO kui ülemaailmse organisatsiooni missioon on rahvusvaheline intellektuaalne koostöö rahu ja jätkusuutlikkuse kaitseks. UNESCO tegevus hõlmab haridust, teadust, kultuuri, keskkonnakaitset, inimõigusi, kommunikatsiooni- ja informaatikasüsteeme ning noorsootööd. UNESCO Eesti Rahvusliku Komisjoni põhiülesanne on olla koordineerija ning toimiv ühenduslüli nii Eesti koostöövõrgustikus kui ka rahvusliku ja rahvusvahelise tasandi vahel. Minu kui peasekretäri ülesandeks on selle töö operatsiooniline ja strateegiline planeerimine, tegevuse korraldamine ja juhtimine ning osalus erinevate programmide elluviimises.

 2. Milline on teil praegu tähtsaim käsil olev UNESCO projekt?
Kõige olulisemad teemad Eestile on praegu haridus kõigile, eriti selle kaasava hariduse aspektid ning täiskasvanute koolitus, vaimne ja suuline pärand, samuti loodus- ja kultuuripärand ning dokumendipärand ja maailma mälu programm. Oluline on ka teaduseetika, eriti bioeetika. Viimase aja suurem ettevõtmine on olnud seto leelo taotlusmaterjalide ettevalmistamine UNESCO vaimse kultuuripärandi nimistusse esitamiseks. Varem on sellesse nimistusse vastu võetud Kihnu kultuuriruum ning eesti, läti ja leedu laulu- ja tantsupidude traditsioon.

3. Kas on jäänud aega ka loometööks?
Püüan jõudumööda kokku panna valikut ilmunud ja ilmumata luuletustest 1975–2008.

4. Milline nähtus on teie jaoks inspireeriv?
Inimliku suuruse avaldumine.

5. Millised on inimesed tänavapildis?
Väga erinevad, aga valdavalt endassesulgunud.

6. Mis teeb tuju heaks?
Päikesepaiste.

7. Mis tuju ära rikub?
Tallinna vaimse kuju ära rikkumine.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.