"Tulevikku vaadates tuleks vähemalt kodutarbijad börsipõhisest süsteemist välja suunata. Ainult nii on võimalik kliimaeesmärke tulevikus täitma hakata."

Alar Konist, TalTechi energiatehnoloogia professor
Maailmast: Elektrilised jalgrattad (0)
29. september 2008

Mägises ja samas saastunud õhuga Stuttgardis on rattaga sõit ränk füüsiline katsumus, seetõttu tuli linnapea Wolfgang Schuster välja plaaniga ergutada inimesi kasutama elektrilisi jalgrattaid. Linn tegi Inglise kompanii Ultra Motorsiga koostööd, et inimesed saaksid soodsalt kasutada elektrilise mootoriga jalgrattaid Pedelec. Ka neid peab pedaalima, ent mäkketõusudel on abiks mootor. Elanikud maksavad rataste kasutamise eest vaid teatud kuutasu ja saavad rattad kätte sisuliselt tasuta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.