"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Valitakse välja tervislikem koolipuhvet (0)
29. september 2008

Kuni 24. oktoobrini kes­ta­vad reidid Tallinna kooli­puhvetites, et hinnata seal pakutava toidu tervislikkust ja selgitada välja “Tervislik koolipuhvet 2008”.

Kuni 24. oktoobrini kes­ta­vad reidid Tallinna kooli­puhvetites, et hinnata seal pakutava toidu tervislikkust ja selgitada välja “Tervislik koolipuhvet 2008”.

Positiivselt mõjutavad žürii hinnangut järgmised kriteeriumid: puhveti üldmulje ja puhtus; värskete puu- ja köögiviljade, toorsalatite ja salatite valik; võileibade koostis (täisterakukkel, kala, linnuliha, garneering suurendab punkte); pähklite, kuivatatud puuviljade, naturaalsete mahlade, piimatoodete ja joogivee kuulumine menüüsse. Plusspunktid lisanduvad igasuguse erilise ja tervisliku lähenemise eest. Miinuspunkte annavad suhkrujoogid, krõpsud ja värvilised kommid. Hinnangut mõjutavad veel pakutavate toodete hinna ja kvaliteedi suhe ning saiakeste osakaal muude toodetega võrreldes.
Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on järjepidev töö puhvetite tervislikumaks muutmisel olnud tulemuslik ja näidanud üksnes positiivseid tendentse. “Paljudes koolipuhvetites on suhkrujoogid asendunud mahlade ja veega ning saiakesed salatite ja võileibadega, pakutakse ka valikus puu- ja köögivilju, mida lapsed heameelega ostavad,” nentis Jäppinen. “Meie eesmärk on juhtida koolijuhtide, laste, õpetajate ja lapsevanemate tähelepanu oma igapäevastele toitumisvalikutele, käitumisviisidele ja tegevustele, mis mõjutavad koolilaste tervist ning heaolu.”
Parima koolipuhveti valimine toimub Tallinna Haridusameti eestvedamisel ja toetusel juba neljandat korda. Puhvetite tervislikkust hindavad sel aastal lisaks Eesti Toiduravi Konsultantide Ühingu toiduekspertidele ka Tervisekaitse spetsialistid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.