"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Peterburi päevad 20 saksofoniga (0)
06. oktoober 2008

8.–11. oktoobrini toimuvad Tallinnas järjekordsed Peterburi päevad, mille raames saab külastada mitmeid muusika- ja tantsuetendusi.

8.–11. oktoobrini toimuvad Tallinnas järjekordsed Peterburi päevad, mille raames saab külastada mitmeid muusika- ja tantsuetendusi.

“Peterburi kohtumised Tallinnas” avatakse pidulikult kolmapäeval, 8. oktoobril kell 19 Estonia kontserdisaalis. Samas toimub selle aasta kohtumiste kultuuriprogrammi tähtsündmus – avakontsert “Õnnele määratud”, kus esineb Peterburi džässorkester Peterburi Saksofonid Gennadi Golsteini juhatusel. Peterburi Saksofonid on unikaalne džässorkester, mis ei koosne sugugi ainult saksofonidest (mida on küll kakskümmend), sinna kuuluvad ka kitarrid, kontrabass, vibrafon, klaver ja löökpillid. Orkestrit juhib legendaarne Peterburi džässimängija Gennadi Golstein – helilooja, pedagoog ja maailmakuulsa Golsteini-Noskovi kvinteti looja. Soodushinnaga piletid (50 krooni) kontserdile on müügil Eesti Kontserdi kassas ja Piletimaailmas.
Kolmapäeval, 8. oktoobril saabub Tallinna ka suur Peterburi delegatsioon, kuhu kuuluvad Peterburi Linnavalitsuse esindajad, ettevõtjad, kultuuritegelased, õpetajad ja gümnaasiumiõpilased ning ajakirjanikud. 
9. oktoobril korraldatakse Ülemiste Citys ettevõtlusseminar “Ärikoostöö võimalused Tallinna ja Peterburi vahel”. Peterburi kooliõpilased osalevad koos Tallinna õpilastega Tallinna ettevõtluspäeva noorteprogrammis ning tutvuvad siinsete koolidega. Vaganova-nim Vene Balleti Akadeemia õppejõud juhendavad aga meisterklasse Tallinna Balletikoolis ning Peterburi keelekeskuse Zlatoust pedagoogid korraldavad Tallinna Ülikooli baasil metoodilise õppeseminari nii eesti kui vene koolide vene keele õpetajatele.
Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on juba kenaks traditsiooniks saanud sügisesed kahe linna vahelised heanaaberlikud kohtumised. “Üheksa aastaga on üha suurenenud mõlema linna delegatsioonid, mis näitab, et vastastikune huvi ja koostöövalmidus on jätkuvalt olemas,” märkis Jäppinen. “Tallinna 2011. aasta kultuuripealinna valguses allkirjastasime mullu protokolli, mis näeb ette kultuurikoostöö toetamist. Samuti soovime ühiselt arendada projekte kultuuripealinna programmi raames.”
Kahe linna kohtumised saavad teoks sel aastal juba üheksandat korda. Need on alates 1998. aastast toimunud vaheldumisi Tallinnas ja Peterburis.
Täpsemat infot ürituse “Peterburi kohtumised Tallinnas” kohta saab Tallinna kodulehelt sündmusteportaalist kuhuminna.

* * *
Peterburi kohtumiste kava:

  • 8. okt kl 19.00 Orkestri Peterburi Saksofonid kontsert Estonia kontserdisaalis
  • 9. okt kl 19.00 Peterburi teatrifestivali “Baltiiski Dom” etendus “Kujutlusvõime mäng” Lindakivi kultuurikeskuses
  • 9. okt kl 19.00 Koreograafilised etendused “Ristteed” ja “Minutid” tantsukompanii Kannon Dance esituses Vene Teatris
  • 10. okt kl 19.00 Kontsert “Vene romansid” ansambli Kavaler-duett esituses Mustpeade majas
  • 10. okt kl 19.00 Sankt-Peterburgi Väikese Draamateatri etendus “Ivanov” Anton Tšehhovi näidendite ainetel (lavastaja Lev Ehrenburg) Nuku- ja Noosooteatris
  • 11. okt kl 15.00 Peterburi Riikliku laste- ja noortefilharmoonia poeetiline teatrilavastus “Taevas hõljuvad õhupallid” Lindakivi kultuurikeskuses
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.