"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Selgusid parimad innovaatilised ja e-õpetajad (0)
06. oktoober 2008

Tallinn selgitas välja parima innovaatilise, parima noore ja parima e-õpetaja, kes saavad sel nädalal auhinnad Tallinna Raekojas.

Tallinn selgitas välja parima innovaatilise, parima noore ja parima e-õpetaja, kes saavad sel nädalal auhinnad Tallinna Raekojas.

Tallinn korraldab neljapäeval piduliku vastuvõtu pealinna kõigile parimatele õpetajatele, kes osalesid Aasta õpetaja 2008 konkursil.
Eesmärgiga väärtustada loovate ja entusiastlike õpetajate tööd ning tutvustada nende kogemusi teistele pedagoogidele kuulutas haridusamet sel aastal esmakordselt välja kolm uut konkurssi: parim innovaatiline õpetaja, noor õpetaja ja e-õpetaja.
Tallinna parimateks haridustöötajateks tunnistati sel aastal Olga Aparina Pelguranna Põhikoolist, Mihhail Beilinson Tallinna Juudi Koolist, Kaja Cimolonskas Mahtra lasteaiast, Larissa Drozdova Arbu lasteaiast, Anu Hiiesalu Liivaku lasteaiast, Reet Jõgeva Tallinna Saksa Gümnaasiumist, Liivia Kivit Tallinna Ühisgümnaasiumist, Endla Koppa Tallinna Täiskasvanute Gümnaasiumist, Hela Leimann Audentese Erakoolist, Natalja Prigorvskaja Tallinna Juudi Koolist, Miralda Põder Pääsusilma lasteaiast, Niina Raudsepp Lasnamäe Gümnaasiumist, Anu Reha Kristiine Gümnaasiumist, Mari Viigi Rocca al Mare Koolist ning Mare Värk Tallinna Kopli Ametikoolist.
Parima innovaatilise õpetaja tiitli pälvisid Reet Ellermaa Nõmmekannikese lasteaiast, Ulla Herkel Tallinna Saksa Gümnaasiumist, Edward Kess Tallinna 37. Keskkoolist, Urve Kukk Lepatriinu lasteaiast, Ingrid Maadvere Gustav Adolfi Gümnaasiumist, Irina Žedeleva Mustamäe Reaalgümnaasiumist ja Ülle Tõnumaa Komeedi lasteaiast.
Parimaks e-õpetajateks valiti Maar­ja Hüdsi Suitsupääsupesa lasteaiast, Anneli Kesksaar Liiva­laia Gümnaasiumist, Kristel Mäekask Lilleküla Gümnaasiumist, Ahti Pent Tallinna Reaalkoolist, Anu Petermann Audentese Era­koo­list, Irja Rebane Ristiku Põhikoolist ja Kaie Soon Paekaare lasteaiast.
Parimad noored õpetajad on Ly Kraav Linnupesa lasteaiast, Eedo Lubi Õismäe Humanitaar­gümnaasiumist, Silvia Paluveer Tallinna I Internaatkoolist, Sergei Ptšjolkin Mustjõe Güm­naa­siumist, Jaanika Pusse Kanu­tiaia Noortemajast, Mari Põld Nõmme Gümnaasiumist, Rahel Rist Vesiroosi lasteaiast, Hedi Saar Läänemere lasteaiast ja Eliis Valdma Sikupilli Keskkoolist.
Vabariiklikule Aasta õpetaja konkursile esitas haridusamet aga kuus laureaati: Krista Sillari 32. Keskkoolist, Anne Merila Lasnamäe Üldgümnaasiumist, Merike Müürsepa lasteaiast Kikas, Urve Keskküla Nõmme Noortemajast, Mart Kuurme Tallinna Reaalkoolist ja Svetlana Orgmets-Brusnigina Lasnamäe Gümnaasiumist.
Ühtekokku osales tänavu Aasta õpetaja konkursil 130 haridustöötajat, neist 46 kandidaati esitati Aasta õpetaja, 20 e-õpetaja, 34 noore õpetaja ja 23 innovaatilise õpetaja konkursile. Kandidaate said esitada õpilased, lapsevanemad, pedagoogide ühendused ja kollektiivid, omavalitsuste liidud, kohalikud omavalitsused ning üksikisikud, haridusasutuse juhtkond jt.
Pealinna parimatele õpetajatele antakse neljapäeval üle tänukirjad ja kingitused. Pidulikul vastuvõtul autasustab linn raemedaliga pikaajalise kohusetundliku ja tulemusliku töö eest Tallinna Mustamäe Humanitaargümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetajat Ivi Seppa, kes on ühtlasi tunnustatud õpikute autor ja keelekümblusprogrammide juurutaja vene õppekeelega koolides.  
Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on konkursi eesmärgiks tõsta esile, tunnustada ja üldsusele tutvustada häid õpetajaid ja kõiki haridustöötajaid, kellel on suur roll laste väärtushinnangute ja hoiakute kujundamisel. “Aasta õpetaja konkursiga täname õpetajaid ja haridustöötajaid, kelle töö ja isiklik eeskuju on oluliselt kaasa aidanud noorte kujunemisele arenenud isiksusteks ning ühtlasi oma tegevusega mõjutanud ka haridusasutuse või piirkonna elu,” ütles Jäppinen.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.