"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Skisofreeniline ­ajakirjandus (0)
06. oktoober 2008

Mida peab mõtlema lugeja, kui ta täpselt ühe ja sama uudise kohta peab lugema ühel ja samal päeval eri lehtedest täiesti vastandlikke pealkirju?
Näiteks kui Postimees kirjutas sama teemat käsitleva uudise pealkirjaks “Tallinn kauples linlastele välja odavama vee”, siis Eesti Päevaleht pani eelmisel nädalal samasisulise uudise pealkirjaks “Linnavõimu heakskiidul läheb vesi uuest aastast 12,8 protsenti kallimaks”. Reaalsuses oli Tallinn ainuke Eesti omavalitsustest, kes püüdis tänase hinnaralli ajal oma vee-ettevõtja poolt küsitud vee hinda veidigi alla kaubelda.
“Eks see natukene skisofreeniline ole, kuid see on meie aja märk,” lausus nimetatud uudiste pealkirju kommenteerides ajakirjandusekspert Mart Ummelas. “Lehed kirjutavad vastavalt oma kallutatusele. Ei saa öelda, et kumbki pealkiri oleks vale, kuid ehk oli Päevalehel näiteks kasulik niipidi kirjutada.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.