"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
SMS-laenu ohvrid saavad ­kohtuhoones juristilt tasuta abi (0)
06. oktoober 2008

Eesti Juristide Liit otsustas aidata SMS-laenu võlgnikke, kes saavad igal teisipäeval Tallinna Ringkonnakohtu hoones tasuta nõustamist.

Eesti Juristide Liit otsustas aidata SMS-laenu võlgnikke, kes saavad igal teisipäeval Tallinna Ringkonnakohtu hoones tasuta nõustamist.

SMS-võlgnikele annab jurist Lauri Vitsut tasuta nõu igal teisipäeval alates kell 15. 00 Tallinna Ringkonnakohtu hoones (Pärnu mnt 7) elava järjekorra alusel.
“Püüan vastu võtta kõiki, kes vastuvõtule tulevad,” ütles Pealinnale Lauri Vitsut kes on saanud kuulsaks juristina just nimelt võlgu sisse nõudes. Kiirlaenufirmade heaks pole tema inkassobüroo aga töötanud, kuna sellel turul liikuvad summad ei pakkunud neile huvi.
Vitsuti hinnangul võib nõuannet vajada paar tuhat SMS-laenu võtnud inimest. Kõige sagedamini võetakse kiirlaenu teise laenu katmiseks. Seadusandluse karmistamist ei pea Vitsut siiski vajalikuks. Probleem on pigem inimestes, kes võtsid enese peale vabatahtlikult kohustused, teadmata midagi oma õigustest või seadustest, mis kaitsevad inimesi nende eest, kes soovivad saada ülemäära suurt kasumit.
Oma ülesannet näeb Lauri Vitsut selles, et selgitada inimestele nende õigusi ja aidata leida võimalusi võla likvideerimiseks.
“Ma soovitaksin kõigile inimestele, et nad tutvuksid enne, kui mingile paberile allkirja annavad, kirjas olevate tingimustega ja kaaluksid oma finantsvõimalusi.”
SMS-laenude maht Eestis kasvab nagu lumepall. Juba selle teenuse olemasolu esimese aasta jooksul võeti laenu kokku pool miljardit krooni, nüüd on maht kasvanud miljardini. Kõige suuremal SMS-laenu firmal OÜ SMS Laen on 50 000 klienti, üle poole neist on küsinud laenu vähemalt kaks korda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.