"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Tallinn kauples veehinna tõusu madalamaks (0)
06. oktoober 2008

Tallinna linn protestis Tallinna Vee poolt taotletud veehinna tõusu ja suutis hinnatõusu 0,6 protsenti madalamaks kaubelda. 1. jaanuarist kehtima hakkav uus veetariif on 17,87 krooni ja reovee tariif 14,46 krooni kuupmeerilt. Kokku tuleb tasuda 32,33 krooni kuupmeetrilt.

Tallinna linn protestis Tallinna Vee poolt taotletud veehinna tõusu ja suutis hinnatõusu 0,6 protsenti madalamaks kaubelda.     1. jaanuarist kehtima hakkav uus veetariif on 17,87 krooni ja reovee tariif 14,46 krooni kuupmeerilt. Kokku tuleb tasuda 32,33 krooni kuupmeetrilt.

Uute veevarustuse ja reovee ärajuhtimise teenuse hindade kehtestamisega suureneb hind füüsilisele isikule 3,68 krooni võrra 1 m³ kohta, mis teeb leibkonna liikme kohta keskmise vee tarbimise juures lisakulu 11,41 krooni kuus.
Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on vee hind Tallinnas mõõdukas.  “See summa on väiksem, kui mõningates Tallinna lähivaldades 2008. aastal rakendatud teenuse hind,” rõhutas Mutli. “Näiteks maksab Viimsis vee- ja kanalisatsiooniteenus 53,35 kr/m³.”
Ka abilinnapea Deniss Boroditši sõnul püüab Tallinn saavutada võimalikult väiksed hinnatõusud, samas kui riigi tasandil hinnatõusu ohjeldamisega ei tegelda. “Näiteks kallinevad küttekulud kuni 50%. Veehinna tõus on sellega võrreldes marginaalne,” lisas ta. Paratamatult mõjutasid vee- ja kanalisatsiooniteenuse hinda ka riigi maksupoliitika muudatused: keskkonnamaksude, bensiini, vedelgaasi, diiselkütuse, maagaasi, elektrienergia aktsiiside tõstmine. See avaldas hüppelist mõju tarbijahinnaindeksile, mis on omakorda seotud vee- ja kanalisatsiooniteenuse hinna kujunemisega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.