"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
6 küsimust (0)
13. oktoober 2008

Merle Klandorf, tantsuõpetaja, Revalia tantsukooli juhataja

Kuidas on muutunud ajaga klassikaliste seltskonna- ja võistlustantsude valik?

Kui möödunud sajandi esimesel poolel olid populaarsed valss, fokstrott ja rumba, siis sajandi keskel lisandus neile jive ja rock’n’roll. Maailm on lahti ja kultuur rikastub. Praegu tahavad inimesed tantsida ka salsat ja mambot, et näiteks kusagil Aafrika ööklubis neid osata.

Millised on muutused klassikalistes tantsudes?

Võistlustantsud on muutunud aeglasemaks, sest tehnika on mitmekesisem ja keerulisem.  Tantsud on võimsamad ja agressiivsemad, nagu kõik spordialad tänapäeval.

Kas tantsimine on populaarne?

Huvi võistlustantsu vastu on vähenenud. See on arusaadav, sest nõukogude ajal oli võistlustants üks väheseid elitaarseid spordialasid. Praegu on aga valik suurem ja soust seetõttu lahjem. Samas on seltskonnatantsud väga populaarsed. Küllap on siin oma osa saatel “Tantsud tähtedega”.

Kas suudate iga inimese tantsima õpetada?

Ei saa nii öelda. Ma suudan küll inimese tantsuoskust parandada, kuid igaühest tantsijat ei saa. Selleks on tantsimine liiga keeruline spordiala, mille jaoks peavad olema looduslikud eeldused. Samas ei saa esimese hooga öelda, kas kellestki saab tantsija või mitte. Ka keskpäraselt liikuv laps võib mõne aasta pärast suurepäraselt lahti minna.

Kas eestlane on tantsurahvas?

On küll, eestlane tantsib päris kenasti. Soomlaste jaoks on tango hästi populaarne. Kui see kuskil kõlab, valgub põrand soomlasi täis, kuid eestlastest tühjaks, sest tango on eesti meeste hirm. Samas meeldib eestlasele valss.

Kes on tuntud inimestest suurepärane tantsija?

Paljud ei tea võibolla, et Urmas Sõõrumaa on hobitantsijana suurepärane. Ta käis mitu hooaega Revalias kursustel ja võttis harjutamist väga tõsiselt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.