"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Kunstnik muretseb perevägivalla pärast (0)
13. oktoober 2008

3.–21. oktoobrini võivad kunstisõbrad Vaal galeriis aadressil Tartu mnt 80d vaadata Herlet Elvisto perevägivallale tähelepanu juhtivat näitust.
Eksponeeritud on digifotod, intervjuud ja 6osaline maaliseeria pealkirjaga “See on Ainult Mäng” (2008).
“Kunstnikuna soovin oma näitusega juhtida tähelepanu  füüsilisele vägivallale laste suhtes, mis toimub koduseinte varjus,” kommenteeris Elvisto. “Soovin esitada küsimuse: kas vägivald on ainult mäng, kus pärast mängimist mänguasjad kokku korjatakse või katkised asjad lihtsalt ära visatakse?”
Vastupidi levinud arvamusele ei unusta lapsed halbu kogemusi kergemini ja nad ei “kasva välja” nende meenutamisest. Elviso sõnul järgivad lapsed selle asemel täiskasvanuid. “Nad on nagu videokaamerad, kes valimata kõike filmivad,” lausus kunstnik.
Näitus langes kokku üle-eestilise laste kehalise karistamise vastase meediakampaaniaga “Käed on hoidmiseks, mitte karistamiseks”, mis kestis 29. septembrist 12. oktoobrini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.