"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Otsa kool meelitab päikese­loojangu kontserdiga (0)
13. oktoober 2008

Möödunud laupäeval alustas G. Otsa nim Tallinna Muusikakool koostöös Tallinna Teeninduskooliga kontserdisarja “Päikeseloojangu kontserdid”.

Möödunud laupäeval alustas G. Otsa nim Tallinna Muusikakool koostöös Tallinna Teeninduskooliga kontserdisarja “Päikeseloojangu kontserdid”.

Kontserdid toimuvad kord kuus oktoobrist aprillini Tallinna Lauluväljaku klaassaalis. Iga kontsert algab täpselt sel hetkel, mil päike just loojuma hakkab. Kontserdiaeg on valitud nõnda, et kuulates head muusikat noorte andekate muusikute esituses, võib publik nautida hääbuvat valgust ning algavat videvikku. Projekti ühe algataja Tarmo Johannese sõnul sündis see idee ühel kooli kontsertidest, mis kevadõhtul lauluväljakul toimus. Loojuv päike, vaade merele ja ilus muusika viisid kooli õppejõudude mõtted sellele, et niisugusel hetkel sündinud emotsioonid on väärt, et neid suurem publik nautida saaks.
Kõik kontserdid valmistatakse ette kooli õpetajate ning õpilaste ühisjõul, püüeldes selle poole, et ükski konsert ei oleks teise sarnane. Laupäevasel kontserdil kõlas keelpillimuusika, novembris esinevad flöödimängijad, detsembris võib kuulata akordioni.
Selle kontserdisarja eripära seisneb veel tõsiasjas, et lisaks publiku silmade ning kõrvade hellitamisele kavatsevad korraldajad publikut kostitada ka teeninduskooli õpilaste valmistatud suupistetega. Tarmo Johannes ütleb, et kulinaaria on samuti kunst, seega pole selle ühendamises kontserdiga midagi vastuvõetamatut, kuigi on ehk pisut harjumatu. Õppeköögi juhataja Pille Sepa sõnul on suupisted, mida teeninduskooli õpilased valmistavad, iga kord erinevad ning kindlasti konkreetse kontserdi temaatikaga seotud.
Lisateavet kontsertide kohta saab internetist muusikakooli koduleheküljelt www.otsakool.edu.ee

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.