"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Pekingi linnapea soovib suhteid lähendada (0)
13. oktoober 2008

Hiina Rahvavabariigi uus suursaadik Eestis Huang Zhongpo andis Edgar Savisaarele üle Pekingi linnapea Guo Jinlongi kirja, milles viimane hindab kõrgelt kahe pealinna koostöövõimalusi ja on valmis tõhustama kommunikatsiooni nende vahel.
Samuti pöörab ta oma kirjas tähelepanu sellele, et võiks arendada sõprust kahe linna elanike vahel.
Hiina uus suursaadik Huang Zhongpo kinnitas, et ta on Tallinnas juba sisse elanud ja hindab kõrgelt linnajuhtide tööd linnarahva heaks. “Kliima Tallinnas on sobiv, linn on puhas ja inimesed on sõbralikud,” lausus suursaadik.
Zhongpo rääkis ka olümpiamängude korraldamisest, tänu millele arendati hoogsalt Pekingi linna infrastruktuuri, uuendati lennujaama ja metrood ning rajati mitmeid uusehitisi.
Linnapea Edgar Savisaar tundis huvi Hiina majanduse olukorra vastu maailmas puhkenud majanduskriisi taustal. Suursaadiku sõnul ei lähe see mööda ka Hiinast, kuigi sealsed majanduse näitajad on praegu head.
Pekingi linnapea Guo Jinlong on kutsunud Edgar Savisaare ametlikule visiidile Hiina pealinna. Tallinnal on Pekingiga alla kirjutatud sõbraliku koostöö leping juba aastast 1998.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.