"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Peterburi tipp-pedagoog juhendas balletikooli õpilasi (0)
13. oktoober 2008

Eelmisel nädalal lõppenud Tallinna ja Peterburi koostööürituse “Peterburi kohtumised” raames andis Tallinna Balletikoolis tunde Vaganova-nimelise Vene Balletiakadeemia pedagoog Maria Sitnikova.

Eelmisel nädalal lõppenud Tallinna ja Peterburi koostööürituse “Peterburi kohtumised” raames andis Tallinna Balletikoolis tunde Vaganova-nimelise Vene Balletiakadeemia pedagoog Maria Sitnikova.

Juba peaaegu sada aastat kasutatakse tulevaste tantsijate õpetamisel metoodikat, mille töötas möödunud sajandi alguses välja Agrippina Vaganova, sellest süsteemist paremat õpetust balletimaailmas seni pole. Vaganova-nimelise akadeemia õppejõude haaratakse kogu maailmas, nagu öeldakse, lennult. Sitnikova sõnul sõidab ta välismaale meistriklassi tunde andma paar korda kuus, sest Peterburi balletikool on parim maailmas ja selle kooli õpetajad on uhked, et võivad kogu maailmas õpetada seda, mida nad ise juba oskavad ja teavad.
Tallinna Balletikoolis andis Sitnikova mitu tundi seitsmenda klassi õpilastele. Meistriklassist võtsid osa nii Tallinna Balletikooli õpilased kui nende õppejõud. Muidugi märkas professionaali karm pilk tulevaste Estonia ja Vanemuise baleriinide liigutustes omajagu ebatäpsusi, kuid nad töötasid siira püüdlikkuse ning sooviga õppida Peterburi õppejõult nii palju kui vähegi võimalik.
Tallinna Balletikooli klassikalise tantsu õppejõu Tiiu Randviiru sõnul on sellised tunnid äärmiselt tarvilikud nii nende kooli õpilastele kui õpetajatele. Tantsu õpetamise metoodika muutub üha, iga aastaga lisandub midagi uut, ja Vaganova akadeemia õppejõud on just need inimesed, kes mitte ainult ei jätka Vaganova traditsioone, vaid täiendavad neid ka parimaga sellest, mida pakuvad välismaised balletikoolid, seega suudavad nad kõik selle uue ka kõigist paremini balletikoolide õpilaste ning õpetajateni tuua. Randviir kinnitab, et kontaktid Vene Balletiakadeemiaga on Tallinna Balletikooli jaoks väga tähtsad ja ta tahaks väga, et leitaks võimalus kutsuda Peterburi õppejõude Tallinna Balletikooli võimalikult sageli.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.