"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Balti jaama turg ei kao kuhugi (0)
20. oktoober 2008

Meedias levivad kuuldused Balti jaama turu peatsest sulgemisest on ennatlikud.
“Kahjuks on uudise meediasse paisanud ajakirjanikel linnaruumilisest planeerimisest enam kui ähmane ettekujutus ning ühe kinnisvaraarendaja soovunelmaid püütakse kujutada homse tõelusena,” nentis abilinnapea Taavi Aas. “Hetkel on turu omanikel esmane visioon arengutest, mida nad oma kinnistul kavandavad. Kahtlen, et soovitud ehitusmahud üksüheselt linnaruumi sobivad,” selgitas abilinnapea.
Tema sõnul seavad ala hoonestusmahtudele omad tingimused vanalinna ning miljööväärtusliku Kalamaja naabrus. Säilitada tuleb vaatekoridorid vanalinnale ning uued ehitusmahud ei tohi oma massiivsusega avaldada survet naabruses asuvatele valdavalt kahekorruselistele puithoonetele.
Abilinnapea kinnitusel on piirkonna suurimaks probleemiks tänavate läbilaskevõime ammendumine ning enne uut liikluslahendust ei saa piirkonda arendusi kavandada.
“Balti jaama turu ja lähiala planeerimislahenduse kehtestamiseni kulub pikk aeg, mille kestel tuleb arendajal kooskõlastada planeering arvukates ametites ning leida läbi dialoogi konsensus kohalike elanike ja avalikkuse esindajatega,” võttis Taavi Aas eelnenu kokku.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.