"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Hobujaama tänavale tuleb maa-alune bussiterminal (0)
20. oktoober 2008

Praegu on Hobujaama 12 ja 14 kinnistud valdavalt hoonestamata ning kasutusel busside ja autode parklana.
“Selline maakasutus reisisadama ja Viru keskuse läheduses on ebaotstarbekas,” ütles abilinnapea Taavi Aas. Parklate maa alla viimisega muutub linnakeskkond tema sõnul esteetilisemaks ning maa kasutamine ökonoomsemaks.
Aasa sõnul kuulub osa detailplaneeringuga hõlmatud kinnistuist linnale, osa eraomanikele. Detailplaneering näeb ette võimaluse rajada 2,4 ha suurusele maa-alale kaheksakorruseline eluruumidega ärihoone ning üheksakorruseline ärihoone ning bussiterminal.
Planeeringuala paikneb vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.