“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Kääbusraamatute näitus Väike-Õismäe raamatukogus (0)
20. oktoober 2008

Kuni 15. novembrini saab Väike-Õismäe raamatukogus (Õismäe tee 115a) näha Tallinna Bibliofiilide Klubi raamatunäitust “Erinevate aegade kääbusraamatuid”.
Kääbusraamatud on omalaadne kultuurinähtus. Kokkuleppeliselt käsitletakse kääbusraamatutena köidetud raamatulaadseid trükiseid, mille mõõtmed on alla 10×10 cm.
Väike-Õismäe raamatukogus korraldatud näitusel on eksponeeritud üle 100 kääbusraamatu alates sõjaeelsest ajast kuni tänase päevani. Esindatud on ka teiste riikide (eelkõige Ungari, Poola ja Saksamaa) kääbusraamatulooming.
Näituse eksponaadid pärinevad Tallinna Bibliofiilide Klubi liikmete Uno Lehepuu, Uno Liivaku, Mait Taltsi, Lehte Taveli ja Ülo Kunderi isiklikest kogudest. Näitusega annab Tallinna Bibliofiilide Klubi omapoolse panuse kääbusraamatuharrastuse edendamisse tänapäeva Eestis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.