"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Lugeja mäletab: Eesti teater vene keeles (0)
20. oktoober 2008

100 aastat tagasi oli Estonia alles uus teater, mis ehitati pärast ülemaalist korjandust eestlaste raha eest. Plakatitel oli alati rõhutatult eesti teater, sest igal suuremal rahvusgrupil olid tol ajal omad ühiskondlikud hooned. Siin elavad sakslased olid Estonia pärast kangesti kadedad ja pahased, sest nende teater (praegune Draamateater) sugugi nii uhke ei tundunud. Naljamängud olid eestlaste seas populaarsed ja nii nendega sihtgruppi meelitatigi. Ometi pidi teatri juhtkond arvestama, et elati Vene keisririigis, seetõttu oli ka plakatitel esimesena just riigikeel. Sellest hoolimata on põnev jälgida, kui rohkesti erinevaid I-tähti ning pehmendus- ja kõvendusmärke pidi tolleaegne vene keele oskaja tekstile lisama.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.