"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
MAAILMAST: Taanlased ei sõida bussiga (0)
20. oktoober 2008

Ühistranspordi kasutajate hulk on püsinud samal tasemel alates 2002. aastast hoolimata sellest, et viimase viie aasta jooksul on ühistransporti investeeritud 25 miljardit Taani krooni. Nii väidab sõltumatu uuringufirma COWI. On hulk põhjusi, miks inimeste meelitamine ühistranspordiga sõitma on läbi kukkunud. Esiteks piletihinna tõus, ühistransporditeenuse lünklikkus, inimeste märkimisväärne sissetulekute kasv, mis on teinud isikliku sõiduauto ostmise väga lihtsaks. Roskilde ülikooli liiklusuurija Per Homann Jespersen on seisukohal, et sellised suured valitsuse investeeringud teedeehitusse on “kõige hullem asi avalikule transpordile” ja tegelik põhjus, miks Kopenhaageni elanikud siiani kasutavad isiklikke sõidukeid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.