"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Nädala sõna (0)
20. oktoober 2008

SÕNAVABADUSE PUUDUS

“Eestis on tsensuur. Osal teemadel ei tohi teatud ajal (veel parem üldse mitte) rääkida – muidu tembeldatakse kohe rahvavaenlaseks.”
Suhtekorraldaja Janek ­Mäggi. Õhtuleht, 13. oktoober

* * *
KEELUSEADUS OLI  EFEKTIIVNE

“Siinkohal tasub meenutada ka Gorbatšovi ranget alkoholipoliitikat, mille tulemusi käesoleva loo autor koos Rootsi kolleegidega uuris. Ilmnes, et tegemist on maailma kõige efektiivsema suitsiidiennetusega: kolme aasta jooksul vähenes suitsiidide, mõrvade ja õnnetusjuhtumi tagajärjel tekkinud surmade arv 40%.”
Suitsidoloog Airi Värnik. Postimees, 7. oktoober

* * *
ÄRI VALITSEB POLIITIKAT

“USAs on sisuliselt üheparteisüsteem ja valitsev partei on äripartei.”
Gabor Steingart, Spiegeli ajakirjanik. Eesti Päevaleht

* * *
“Eestis /-/ vaikitakse häbelikult sellest, et meie tulumaksupoliitika sarnaneb rohkem Venemaa kui Lääne-Euroopa omaga.”
Hannes Rumm, EPL

* * *
Linnapolitsei sai viieseks

Eelmisel nädalal täitus viis aastat Tallinna munitsipaalpolitsei moodustamisest. Täna on MuPo esindused avatud kõigis linnaosades, peagi alustab tööd ka 20liikmeline taksokontrolli üksus ning loomapatrull.

* * *
Kultuurilinnade liit sündigu

Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut tegi ettepaneku moodustada Eesti kultuurilinnade liit. “Ma soovin ja loodan väga, et 2011. aastal on peale Tallinna kõik Eesti linnad ühtlasi Euroopa kultuurilinnad,” märkis Vitsut.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.