"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Vabaduse väljaku remont muudab liiklust (0)
20. oktoober 2008

Seoses liikluse sulgemisega Vabaduse väljakul muutuvad linnas mitmed liikumisreeglid.
Kaarli puiestee ja Vabaduse väljak jäävad tavatranspordile suletuks kaheksaks kuuks ehk kuni järgmise aasta juunini.
Estonia puiestee poolt tulles pääsevad otse üle Pärnu maantee ristmiku Vabaduse väljakule vaid ühissõidukid.
Estonia puiestee ja Pärnu maantee ristmikul on liikluse ümberkorralduste ajal kaks pöörderada vasakule Pärnu maanteele kino Kosmose suunas. Ühelt sõidurealt saab pöörata Estonia puiesteelt Pärnu maanteele paremale Viru väljaku suunas.
Tõnismäe tänavalt Toompea suunas sõites pääseb üle Kaarli puiestee Toompeale või Toompuiesteele. Endla tänava poolt tulles tohivad sõidukid Kaarli kiriku ja Rahvusraamatukogu juures pöörata ainult paremale. Endla tänavalt Toompeale sõites tuleb teha ring ümber kolmnurkse Tõnismäe haljasala.
Endla tänaval Lõkke tänava valgusfoori juures on muudetud ühissõidukite raja asukohta ning see suundub tee paremast servast keskele. See on vajalik seetõttu, et Kaarli kiriku eest tohivad otse Vabaduse väljakule edasi sõita vaid ühissõidukid, autod peavad tegema Rahvusraamatukogu juurest parempöörde Tõnismäe tänavale.
Vabaduse väljakuga külgneva Pärnu maantee lõigul on liiklus tavapärane. Ainsa erandina saab Viru väljaku poolt tulles sooritada parempööret Vabaduse väljakule Kaarli puiestee parklasse sõitmiseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.