"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Vigurkartulid ja kiukanep (0)
20. oktoober 2008

Tallinna Botaanikaaia palmimajas on 17.–26. oktoobrini avatud näitus “Sügisannid toidulauale”, mis on pühendatud ÜRO kartuliaastale. Eksponeeritakse aga ka selliseid vähem­levinud ning eksootilisi toidutaimi nagu sojauba, lina ja kiukanep, õlikultuuridest rüpsi, rapsi ja tutra. Näituse raames peetakse tutvustavaid loenguid kartulikasvatusest ja koduaeda sobivatest kartulisortidest, köögiviljadest ning õuntest ja õunapuudest. Tutvustatakse uusi, vanemaid ja vigurkartulisorte, saab näha Eestis aretatud kartulisorte. Lisaks sellele on välja pandud õunad, teraviljad, tomatid, porgandid, kapsad, sibulad, herned, oad. Näitus valmib koostöös Jõgeva Sordiaretuse Instituudi, Eesti Maaviljeluse Instituudi, Eesti Maaülikooli Põllumajanduse ja keskkonnainstituudi Polli Aiandusuuringute Keskuse ning Saare Tõrvaaugu aiandiga. Reedel, laupäeval ja pühapäeval müüakse kodumaiseid õunu. Näitus on avatud kell 11.00-18.00.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.