"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Tule kultuuritehase õpitubadesse! (0)
27. oktoober 2008

Kultuuritehases Polymer saab kuni detsembrini tasuta õppida värvide mõju, fotograafiat ja vehklemist ning osaleda põneval jõululaadal.

Kultuuritehases Polymer saab kuni detsembrini tasuta õppida värvide mõju, fotograafiat ja vehklemist ning osaleda põneval jõululaadal.

Õpitubade sarja peakorraldaja Martin Rünga sõnul on üritusel osalemine hea võimalus leida endale uus hobi. “Tahame pakkuda inimestele tegevusi, millega nad seni pole igapäevaselt kokku puutunud,” ütleb Rünk. “Eesmärk on lõhkuda natuke piiri professionaalse kunstniku, kes ka õpituba juhendab, ning teiste inimeste vahel. Meil saavad kõik huvilised sõbralikult koos profiga läbi kunsti rääkida sellest, mis on inimesele oluline.”
5, 12. ja 19. novembril kell 18.00 korraldab MTÜ Kunstimooduste Keskus kuuajalise värviõpetuse kursuse, mille juhendajaks on Krista Perli. 20 akadeemilist tundi kestev kursus annab praktilise ülevaate värvide sobivusest, nende segamisest ja psühholoogilisest mõjust. Omandatud oskusi saab kohapeal maalides rakendada. Õpitud teadmised saab märkida töövihikusse, mis jääb osavõtjale. Kokku võib osaleda kaheksa inimest.
Novembri teises pooles (täpne kuupäev veel lahtine) saab alguse fototöötubade sari “GARAAŽIJUTUD”, kus fotograafid Garage Photost tutvustavad erinevaid fotoliike ja pilte. Külalisena astub üles tuntud fotograaf ja reklaamispetsialist Harry Egipt. Tema räägib oma kogemustest filmi ja fotograafia alal, muuhulgas ka fotolavastusest ja reklaamfilmidest. Toimub arutelu erinevatel fototeemadel ning ürituse lõpetab fototeemaline film. Osaleda saab 20 inimest.
4.–14. detsembrini on kavas MTÜ Eesti Rollimängijate Seltsi korraldatav treeningsari, mille käigus jagatakse algtõdesid keskaegse mõõgavõitluse kohta. Treening on mõeldud 15 inimesele.
6. novembril kell 12 läheb kultuuritehases lahti nädal aega kestev jõululaat “Kuuseke”. Laadal müüvad oma toodangut noored disainerid, osad neist teevad ka õpitoa. Päeva jooksul toimuvad mitmesugused üritused, näiteks animatsiooniprogramm, jutuvestmine lastega peredele ja kirjandusüritus.
Kultuuritehase trükikojas saab laada ajal laduda ja valmis trükkida endatehtud postkaardi vanaaegses trükitehnikas. Töötuba on arvestatud kaheksale inimesele.
MTÜ Pärmivabriku Töökoda aitab leidlikke nippe ja tehnikaid kasutades anda vanadele või leitud esemetele uue elu. Töötuba õpetab hindama säästlikku mõtlemist ja ootab kaheksat osalejat.
Noored ehtekunstnikud Pilleriin Jürisoo ja Kertu Tuberg juhendavad ehete ning pisikeste kingituste tegemise õpituba kaheksale inimesele.
MTÜ Sssprint korraldab siiditrüki õpitoa, mida juhendavad tegusad noored tekstiilikunstnikud. Kursus on mõeldud kaheksale inimesele. Lisaks saavad kaheksa inimest valmistada klaasehteid ja 10 inimest märkmeraamatuid.
Ürituste idee sai Martin Rünga sõnul alguse vajadusest kultuuritehast tutvustada. “Mõtlesime, et meil on erinevate loominguinimeste näol suur potentsiaal, kuidas rahvale tehast näidata,” lausub Rünk.
Õpitoad on mõeldud eeskätt noortele, kuid osaleda võivad kõik. Huvilistel tuleb saata e-kiri aadressile martin@kultuuritehas.ee. Linn toetab üritust 15 000 krooniga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.