"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
5 küsimust (0)
03. november 2008

Imre Kose, kokk

Millised on eestlase ­toitumistavad?

Kodune toitumine ei ole meil tihti kõige positiivsem näitaja, vahepeal unustati kodune söögitegemine sootuks. Olukord on õnneks siiski muutumas ja vaikselt hakatakse ka ise süüa tegema.
Väljas süües vaatavad inimesed rahakoti peale mõeldes üha hoolikamalt, kui kvaliteetset toitu nad saavad.

Kas poest saab ­kvaliteetseid toiduaineid?

Saab ikka, vahe on pigem selles, kas neist tehakse ise värsket toitu. Tihti pole aega, tahtmist või võimalusi midagi korralikult valmistada ja ostetakse valmistoitu. Arvatakse, et see ongi tänapäeva elu juures normaalne. Sagedasti on nii, et ema helistab koju ja ütleb lapsele, et purgisupp asub ühel või teisel külmkapi riiulil. Siiski tuleks mõelda, mida endale ja teistele pakutakse. Täiskasvanutel on vastutus, et saaks kätte kõik vajalikud toitained. Saan aru, kui on kiire, aga valmistoit ei ole ainuke alternatiiv

Kas Eesti köök on olemas?

On küll. Sellest on muidugi võimalik teha mitut erinevat varianti, peaasi on seda põnevalt pakkuda. Restoranis pakkudes on siinjuures tähtis väärtustada Eesti toorainet.

Kas Eesti kokad on tasemel?

Eestis on heal tasemel kokkasid, aga ka neid, kes välismaalt tunnustust saanud. Eks ole see ju tunnustus, kui keegi välismaalt tuleb spetsiaalselt siia restorani sööma, sest keegi on talle seda soovitanud või ta on sellest kusagilt häid sõnu kuulnud.

Millist toitu valmistate kodus?

Tihti teen midagi itaaliapärast, seda on hea kerge valmistada ja see on sobilik sügistalvisel ajal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.