"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Astangule plaanitakse äri­hooneid ja korterelamuid (0)
03. november 2008

Astangu asumisse tulevad tulevikus lasteaed 60 lapsele, rohekoridorid ning korterelamud ja ärihooned.
Linnavalitsus kehtestas detailplaneeringu, mis võimaldab ehitada Astangu asumis paiknevale 17,8 ha suurusele alale kuni 11 ärihoonet, kuni viis korterelamut ning lasteaia 60 lapsele. Detailplaneeringuala moodustab valdavalt võsastunud liigniiske rohumaa, kus asuvad endised sõjaväerajatised. Kehtestatava detailplaneeringuga on kavandatud ärihooned ja korterelamud ning lasteaed kuni 60 lapsele, samuti kaks rohekoridori ja kõiki tänavaid ääristavad puudealleed.
Planeeringuala hoonestamist toetab Tallinna üldplaneering, mille kohaselt on ala reserveeritud hoonestamiseks. Lähtudes heast asukohast transpordisõlmede suhtes on ala kasutuselevõtmine loogiline ja tagab efektiivse maaressursi kasutuse. Hoonestuse planeerimisel on lähtutud looduslikust omapärast, väärtusliku kõrghaljastuse maksimaalsest säilitamisest ning hoonestuse integreerimisest looduskeskkonda. Hoonete asukohtade valikul arvestatakse kõrghaljastuse paiknemist ja asendit teede suhtes. Lasteaed on paigutatud liiklusmagistraalist võimalikult kaugele, terviklikult säilivate puistute lähedusse. Detailplaneeringu koostas OÜ Planeerimisbüroo DiaLoog.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.