"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
MAAILMAST: Linnast läbisõit keelatud (0)
03. november 2008

Autodel võidakse järgmisel kahel aastal keelata Dublini kesklinnast läbi sõita. Vastavast raportist tuleb välja, et linnateed on juba praegu üle koormatud ja ruumi liikluskoormuse suurenemisele ei ole.
Hiljutised kinnisvaraarendused üle linna on samuti suurendanud era- ja ühistranspordi koormust. Iga päev sõidab linnast läbi 200 000 inimest ja aastaks 2020 kasvab see arv 375 000le.
Raport ütleb veel, et ühistransport peaks paremini toimima ja koostöö transpordiametite vahel peaks tõhusam olema. Praegusel hetkel ei ole koostöö erinevate ühistranspordi liikide vahel kuigi hea. Mõned linnaosad ei olegi üldse kaetud vajaliku transpordiga.
Jalgrattakasutus on üks alternatiiv, mis olukorda parandaks, aga praeguse liiklusega on jalgrattaga sõita ohtlik. Viimaste aastate jooksul on ratast üha vähem kasutatud linnas sõiduks. Autode keelamine kesklinnas võimaldab muuta linna rohkem jalakäijasõbralikumaks ja julgustab inimesi kasutama rohkem jalgrattaid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.