"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Eesti vajab muutusi! (0)
10. november 2008

Mul on olnud võimalus töötada koos Savisaarega valitsuses Eesti jaoks kõige keerulisemal ajal: siis, kui Eestis tehti lõpp plaanimajandusele, kui Eesti sattus pärast iseseisvuse väljakuulutamist algul NSVLi, hiljem Venemaa poolt tulnud majandusblokaadi. Sellele vaatamata suutsime me sel ajal liberaliseerida enamiku hindu, muuta Eesti maksusüsteemi Euroopa tavale vastavaks, panna käima väikeettevõtluse privatiseerimise ja alustada suurprivatiseerimisega. Samas olime me ühel meele selles, et strateegiline infrastruktuur peab jääma riigi kontrolli alla ja selle arendamine riigi kohustuseks.
Praeguses olukorras vajab Eesti majanduspoliitika muutusi, me peame jälgima maailmas toimuvaid muudatusi, neid arvestama ja nendega niivõrd kaasas käima, kuivõrd see Eestile kasuks tuleb. Kuigi Savisaar on mõnevõrra “paksema” riigi pooldaja kui mina, olen ma temaga selles ühel meelel, et praegune olukord nõuab tegusid, mitte stamplausete mõttetut kordamist ja tegevusetust. Samas olin ju ka mina valitsusjuhina kontinentaal-Euroopa sotsiaalse turumajanduse ja mitte praeguse kriisi põhjustanud ultraliberaalse majandusmudeli pooldajaks.
Eelkõige olen ma aga temaga ühel meelel selles, et täna on Eesti majanduspoliitika kõige põhilisemaks eesmärgiks turgude avamine nii Eesti ettevõtjatele kui ka neile, keda me siia loodame kutsuda. Kui Eesti tahab alanud kriisist välja tulla, peab ta olema valmis oma majanduspoliitikat muutma ja võtma maailma sellisena, nagu ta on. Samuti otsima koostööpartnerid Euroopa Liidu suurema majandusega riikidest ja kasvavatelt turgudelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.