"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Vabaduse väljaku jalakäijate tunnel on suletud (0)
10. november 2008

Alates 3. novembrist on Vabaduse väljaku jalakäijate tunnel suletud, kuna selle vanalinna-poolne osa läheb lammutamisele.
Jalakäijad saavad liikuda linnavalitsuse ees asuvat kõnniteed pidi ja Pärnu maantee ristmikku ületades saab Harju tänavale minna Jaani kiriku juurest.
Vabaduse väljaku ehitusprojekti kohaselt rekonstrueeritakse tunneli Roosikrantsi tänava poolne osa kuni Kaarli puiestee trepistikuni. Teine pool praegusest tunnelist lammutatakse täielikult ja selle asemele ehitatakse uus galerii, mis ühendab endise tunneli uute Vabaduse väljaku maa-aluste rajatistega.
Alates 12. novembrist suletakse Kaarli puiestee kesklinnast väljuv sõidurada ning ühistransport hakkab mõlemas suunas sõitma nn vastassuunavööndis. Vabaduse väljaku keskele rajatakse ka uus peatuseplatvorm bussidele ja trollibussidele.
Vabaduse väljaku ehitustööd kestavad esialgsete kavade kohaselt 2009. aasta juuli lõpuni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.