"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Hääleta, kellele annad oma raha! (0)
17. november 2008

• Kas Linnateatrile või Tallinna Kultuurikatlale? Esimest korda ajaloos on linnaelanikel võimalus internetis hääletades otsustada, kumb ehitis – kas Linnateater või Tallinna Kultuurikatel – saab tuleva aasta eelarvest suurima rahasüsti.

• Kas Linnateatrile või Tallinna Kultuurikatlale?

Esimest korda ajaloos on linnaelanikel võimalus internetis hääletades otsustada, kumb ehitis – kas Linnateater või Tallinna Kultuurikatel – saab tuleva aasta eelarvest suurima rahasüsti.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar algatas internetis allkirjade kogumise aktsiooni, mille tulemusel otsustatakse tuleva aasta linnaeelarve panus Linnateatri või Kultuurikatla valmimisse aastal 2011.

“Küsimus on strateegilises otsuses – kumma kultuuriasutuse valmimine aastal 2011 on inimestele olulisem,” lausus Savisaar. Sest kuigi linna soov on mõlemad ehitised valmis saada aastal 2011, kui Tallinn on Euroopa kultuuripealinn, tuleb tänast majandusolukorda vaadates leppida selleks ajaks vaid ühe objekti valmimisega.

“Kusjuures see ei tähenda, et teise objekti tulevikule on kriips peale tõmmatud,” lausus Savisaar. “Ei, kindlasti mitte! Emma-kummaga tuleb lihtsalt veidi kauem oodata.”

Savisaare sõnul on Eestis poliitikutel pisut liiga tihti kombeks selgitada rahvale, mida nad peavad tegema ja kuidas elama.

“Eriti vale on see suhtumine kultuurivaldkonnas,” ütles Savisaar. “Teatripiletite hinda tõstva käibemaksutõusuga virutati teatritele ühel heal päeval lihtsalt selgest taevast, nõu küsimata, aru pärimata, arvamust kuulamata. Nii ei käituta loomeinimestega, nii ei käitu kultuurne riik oma kodanikega.”

Seetõttu algatas pealinn ka nimetatud hääletusvõimaluse internetis, et erinevalt riigist saaks Tallinnas kultuuri puudutavaid otsuseid ka ise mõjutada.

“Tegu on nii olulise otsusega, et ei pidanud võimalikuks selle langetamist suletud uste taga,” sõnas Savisaar. “Eesti kultuur on see, mis teeb Eestist selle riigi, mis ta on, ning meie põhiseadus ei jäta mingit kahtlust, et just kultuur on selle riigi olemasolu üks keskseid väärtusi – kultuuri puudutavad otsused on meie ühised otsused.”

Savisaar lubab oma allkirja otsusele, mille poolt on enim hääletanuid.

* * *


HÄÄLETA: 10. detsembrini www.sinuvalik2011.eu

Internetis aadressil

www.sinuvalik2011.eu

saab anda allkirja Linnateatri või Kultuurikatla toetuseks. Hääletuse tähtaeg on 10. detsember ning hääletustulemust näeb reaalajas. Et hääletus puudutab linnaeelarvet, on hääletajal vaja oma hääl kinnitada isiklikule e-posti aadressile saadetud juhiseid järgides.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.