"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Sodimismaniakkide tegevus läheb kalliks maksma (0)
01. detsember 2008

Linnavalitsus eraldas reservfondist Tallinna Keskkonnaametile 700 000 krooni linna omandis oleva soditud ja määritud vara puhastamiseks.
Tallinna Keskkonnaameti ja OÜ Kaviko Kaubanduse vahel sõlmitud töövõtulepingu kohaselt on tellitavate objektide puhastamisel illegaalse grafiti eemaldamise ühe ruutmeetri hind koos käibemaksuga 906,10 krooni. Seega saab reservfondist eraldatava 700 000 krooni eest puhastada 772,5 m² soditud pinda. Puhastatavate objektide nimekirjas on Maarjamäe mälestusmärk (70 m² soditud pinda), Maarjamäe lossi trepp (25 m² soditud pinda), Tähetorni suusatunnel (20 m² soditud pinda), Nõmme jalakäijate sild (100 m² soditud pinda), Rahumäe jalakäijate sild (20 m² soditud pinda), Russalka ümbruse kaldarajatised (200 m² soditud pinda).
Sodimise ja määrimise likvideerimise kulutusi Tallinnas ei ole abilinnapea Deniss Boroditši sõnul võimalik ette näha, kuna sellistel juhtudel on tegemist vandalismiaktiga (võõra vara omavoliline kahjustamine), mida ei ole võimalik prognoosida.
“2007. aastal esitasid linna ametiasutused politseile kokku seitse süüteo teatist ja taotlust kahju hüvitamiseks,” ütles Boroditš. “2008. aasta jooksul esitati kümme teatist linnavara sodimise kohta, kuid ühtegi süüdlast pole politsei poolt tabatud ning soditud ja määritud pindade puhastamise kulud tuleb maksta kinni linna eelarvest.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.