"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
­Kanaliseerimise tiigrihüpe Tallinnas (0)
08. detsember 2008

Tallinna kanaliseerimistöödes on tänavu toimunud täielik tiigrihüpe. Kui varasematel aastatel loodi ühiskanalisatsiooniga  liitumisvõimalus keskmiselt 600 majapidamisele aastas, siis lõppeval aastal  sai ühiskanalisatsiooniga liitumisvõimaluse 1771 kinnistut.
2008. aastal ehitati välja veerajatisi 10 468 meetrit, reoveekanalisatsiooni rajatisi 40 616 meetrit ja sademetevee rajatisi 20 677 meetrit. Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul jätkatakse järgmisel aastal kanaliseerimise kavaga, mille kohaselt rajatakse Nõmme, Kristiine, Pirita ja Haabersti linnaosades kokku 945 meetrit veetorustikke,
35 845 meetrit reoveekanalisatsiooni ning 2857 meetrit sademevee kanalisatsiooni.
Kui 2008. aastal tekkis liitumise võimalus 1771 kinnistule, siis 2010. aasta lõpus, pärast võrkude laiendamise kava täitmist, võimaldatakse kanalisatsiooniga liituda 2981 kinnistul. Aastatel 2001–2007 loodi Tallinna linnas varemasustatud aladel ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumise võimalus 4784 kinnistule.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.