"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
MAAILMAST: Venelasi tõmbab Helsingi (0)
08. detsember 2008

Helsingit külastavad rekordiliselt venelased kes esindavad kõige suuremat väliskülastajate gruppi Helsingis. Perioodil jaanuar kuni september tõusis vene turistide arv 30% ehk 184 500ni. Vene jõukat keskklassi meelitab Helsingisse võimalus maksuvabalt sisseoste teha. Järgmine kõige suurem grupp külastajaid oli pärit Saksamaalt, millele järgnes Suurbritannia, USA ja Rootsi. Samuti kasvas Indiast, Taanist, Poolast ja Austraaliast pärit külastajate arv. Indiast pärit külastajate arv kasvas koguni 50%, tänu paranenud lennuühendusele.
Vaatamata majanduslikule olukorrale kasvas külastajate arv Helsingis perioodil jaanuar-september 4,6 %. Helsingi majutamisvõimalused on üks paremaid Euroopas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.