"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Pealinna matemaatikaässad näitasid Saksamaal taset (0)
08. detsember 2008

12. novembril 2008 osales neli Tallinna õpilast Schwerinis matemaatikaolümpiaadil, kus nad kõik jõudsid seitsme parema hulka.
Selleaastasel võistlusel osales kokku 170 õpilast Schwerini, Banzkowi ja Pampowi koolidest ning neli 10. klassi õpilast Tallinnast. Tallinna õpilaste delegatsiooni kuulusid Kadi-Liis Saar Inglise Kolledžist, Katrina Aps Tõnismäe Reaalkoolist, Margus Lind Mustamäe Gümnaasiumist ja Janno Jõulu Tallinna Reaalkoolist.
Meie õpilaste tulemused olid taas suurepärased. Margus Lind jagas esimest-teist kohta Schwerini Goethe-Gymnasiumi õpilase Jobst Ziebelliga. Katrina Aps saavutas kolmanda, Kadi-Liis Saar neljanda ja Janno Jõulu seitsmenda koha.
Koostöö Tallinnaga käib juba mitu aastat. See olümpiaad oli kahe sõpruslinna – Tallinna ja Schwerini – ühisprojekti teine etapp, mille avalöök anti möödunud õppeaastal. Seni vahetati ülesandeid Schwerini ja Tallinna vahel posti teel ja lahendati kohapeal. Sel aastal olid Eesti õpilased esmakordselt olümpiaadil kohal.
Schwerini linnavolikogu esimees Stephan Nolte õnnitles matemaatikaolümpiaadil auhinnatud Eesti õpilasi nende heade tulemuste puhul. “Soovin, et vaimustus matemaatikast ei raugeks ka järgmistel aastatel ja tunnen rõõmu, et me oleme sel teel andnud hea tõuke linnade sõprussuhetele,” ütles Nolte.
Jaanuaris sõidavad Schwerini õpilased vastuvisiidile Tallinna. Nii saab sellest projektist tegelik elav partnerlus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.